Нарада з актуальних питань дошкільної та загальної середньої освіти



7 грудня 2016 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації за участі директора Департаменту освіти і науки Ю.В. Стецюка, ректора Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти І.І. Цимбал, спеціалістів відділу дошкільної та  загальної середньої освіти, начальників відділів (управлінь) освіти міських рад і райдержадміністрацій, завідувачів методичних кабінетів   відбулася нарада з актуальних проблем дошкільної та загальної середньої освіти та організованого закінчення І семестру 2016-2017 навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах області.

Учасники наради обговорили хід реалізації нових державних освітніх стандартів та оновлених програм початкової школи, проблеми, пов’язані зі  створенням опорних навчальних закладів та перспективи розширення мережі опорних шкіл в області в 2016-2017 навчальному році. На нараді також було розглянуто звіти відділів (управлінь) освіти щодо забезпечення підручниками учнів 4-х і 7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів в 2016 році та щодо заходів із зменшення черги на влаштування до дошкільних навчальних закладів.

Звертаючись до керівників відділів (управлінь) освіти, директор Департаменту освіти і  науки Ю.В. Стецюк підкреслив необхідність посилення особистої відповідальності  сучасного керівника сфери освіти  у виконанні завдань держави щодо розбудови сучасної української школи та закликав зосередити  першочергову увагу на виконанні завдань створення в кожному районі області опорних навчальних закладів, забезпечення права на освіту осіб, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях, сприяння в отриманні ними документів про освіту державного зразка.

Ректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти І.В. Цимбал окреслила  перспективи розвитку освіти в Україні у разі прийняття нового Закону «Про освіту» та наголосила на необхідності готовності педагогів до роботи в умовах  інноваційних змін, партнерства школи і громади у забезпеченні європейської якості освіти в Україні.

Заступник директора Департаменту освіти і науки Т.М. Ткачова наголосила на перспективах міжнародної співпраці в напрямі розвитку освіти, зокрема, підкреслила роль Міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у відновленні та покращенні матеріально-технічної бази навчальних закладів області, організації просвітницької роботи з дітьми та педагогами.

Завершаючи нараду, Ю.В. Стецюк заявив, що освітні ініціативи відділів освіти, педагогічних колективів навчальних закладів завжди отримуватимуть підтримку Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.