Нарада з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності



16 квітня 2019 року відбулася нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності з питань функціонування освітньої галузі на території Луганської області.

Розпочинаючи нараду директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що в умовах активного реформування галузі   освіти питання впровадження Нової української школи потребують виважених та чітких дій, у тому числі і з боку керівників закладів освіти обласної комунальної власності. Директор зосередив увагу учасників наради на підвищенні якості організації освітнього процесу та створенні безпечних і комфортних умов для навчання і виховання дітей у загальноосвітній, санаторних та спеціальних школах-інтернатах області.

Заступник директора Департаменту – начальник управління освіти та науки Тетяна Ткачова доповіла присутнім про організоване закінчення 2018-2019 навчального року,  наголосивши на особливому значенні даного питання.  

М’ягкоход Василь Олександрович –  начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів акцентував увагу керівників на виконанні нормативних документів, що стосуються питань діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини, та Порядку організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення.

Питання, що стосуються виконавчої дисципліни керівника закладу освіти, висвітлила Єловська Тетяна Анатоліївна – начальник відділу  ліцензування,  атестації та роботи з персоналом.         

Про внесення змін до законодавчих актів у сфері містобудівної діяльності, Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи доповіла   Грушева Валентина Георгіївна  – головний спеціаліст відділу по централізованому господарчому обслуговуванню закладів освіти.

Всі питання наради були розглянуті та обговорені в плідній співпраці присутніми керівниками закладів освіти обласного підпорядкування та співробітниками Департаменту.

За підсумками наради директором Департаменту надані протокольні доручення щодо підвищення якості організації освітнього процесу у закладах освіти обласної комунальної власності.