Нарада  з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти з питань організованого завершення  2019-2020 навчального року



11 червня 2020 року Департаментом освіти і науки облдержадміністрації було проведено онлайн-нараду для закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, закладів обласної комунальної власності з питань організації проведення державної підсумкової атестації для здобувачів повної загальної середньої освіти у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Участь у заході взяли директори, заступники директорів з навчальної (навчально-виробничої) роботи, відповідальні за організацію проходження ЗНО здобувачами освіти.

Вітаючи учасників наради, заступник директора Департаменту Тетяна Ткачова зазначила, що першочерговими завданнями для освітян наразі є організоване завершення 2019/2020 навчального року, проведення державних атестацій, випуск та видача документів про освіту. Також вона зауважила, що заходи щодо якісної підготовки до проведення ЗНО плануються з урахуванням особливостей цього року та безумовним дотриманням правил протиепідемічної поведінки відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 24.

Тетяна Ткачова звернула увагу присутніх на особливостях проведення ЗНО цього року – пробного, основної та додаткової сесії, детально зупинилася на організаційних питаннях.

Про методичний супровід державної підсумкової атестації, замовлення та видачу свідоцтв про повну загальну середню освіту доповів директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко.

Наприкінці зустрічі Тетяна Ткачова подякувала учасникам наради за плідну роботу.