Нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів Луганської області



pto30 листопада 2016 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної  адміністрації за участю директора Департаменту Стецюка Юрія Вікторовича пройшла нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів «Окремі питання функціонування закладів професійно-технічної освіти Луганської області у 2017 році»

Юрій Вікторович у своїй доповіді зупинився на  особливостях фінансування професійно-технічної освіти у 2016 році, перспективи на 2017 рік, познайомив присутніх з середньою вартістю навчання 1 учня ПТНЗ в 2016 році, провів аналіз деяких факторів, які впливають на цей показник, а саме – наповнюваності закладів відповідно до їх проектної потужності та наявність малокомплектних груп. Він також наголосив, що головним завданням подальшого функціонування закладів професійно-технічної освіти Луганської області є модернізація та оптимізація закладів з метою приведення їх у відповідність до сучасних вимог та підвищення якості професійної освіти.

Начальник відділу професійної освіти і науки Департаменту ПоскряковаТ.М. підвела підсумки вступної кампанії 2016 року, познайомила керівників ПТНЗ з регіональним  планом розвитку професійно-технічної освіти на 2017-2019 роки, познайомила з переліком документів, необхідних для передачі майна державних закладів професійної освіти у комунальну власність.

Директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Артюшенко В.І. доповів  про участь закладів профтехосвіти у розробці проектів Державних стандартів професійно-технічної освіти на основі компетентністного підходу.

Наступним заходом, запланованим у грудні поточного року, буде засідання Регіональної ради професійної освіти, на якому розглядатиметься обсяг регіонального набору кваліфікованих кадрів та молодших спеціалістів у закладах професійно-технічної освіти на 2017 рік.