НАУКОВА ШКОЛА З РОБОТЕХНІКИ ПРИЙМАЄ УЧНІВ



З 1 по 10 липня 2015 року в м. Києві Національний центр «Мала академія наук України» у рамках освітнього проекту «Літо інтелекту–2015» провів Всеукраїнську літню школу робототехніки та інформаційних технологій. Літня наукова школа – це не тільки сучасна форма роботи з обдарованою учнівською молоддю, це також активне навчання у поєднанні з відпочинком, спілкування з наставниками-професіоналами і ровесниками-однодумцями, обмін інформацією та досвідом.

Навчальний курс «Робототехніка та інформаційні технології» цьогоріч був присвячений мікрокомп’ютерам RaspberryPi – напряму, який бурхливо розвивається в світі. 1112

Учасники наукової школи зібралися в Пущі-Водиці щоб розглянути практичні аспекти керування мікрокомп’ютером, поспілкуватися й одержати практичні поради від викладачів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», зокрема доцентів радіотехнічного факультету Сергія Борисовича Могильного і Віталія Сергійовича Мосійчука.

Вихованець секції «Науково-технічна творчість та винахідництво» Ілля Скарга-Бандуров, який став учасником проекту від Луганської області, поділився з нами своїми враженнями: «Хочу сказать, что мне очень понравилось в летней школе МАНУ, где каждый день был все интереснее и интереснее. Отдельно хочу сказать спасибо нашим замечательным преподавателям – Могильному Сергею Борисовичу и Мосийчуку Виталию Сергеевичу».

Окрім проектної роботи учасники відвідали радіотехнічних факультет Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та музей матеріалознавства. А більш кмітливі та сміливі отримали ще й уроки фехтування! 13