Науково-практична конференція в ЛНУ



10В ЛНУ імені Тараса Шевченка освітяни обговорили питання трансформації системи вищої освіти.

Науково-практична конференція «Трансформація національної системи вищої освіти України в умовах зовнішніх викликів» відбулася в ЛНУ імені Тараса Шевченка. В роботі конференції взяли участь близько 100 науковців з різних регіонів України. Освітяни з Харкова, Слов’янська, Старобільська, Лисичанська, Сєвєродонецька, Кремінної,  Полтави, Києва, Миколаєва, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя, Чернігова, Черкас, Кропивницького та Дніпра узагальнили набутий досвід, поділилися теоретичними й практичними результатами наукової діяльності та мали можливість обговорити актуальні питання трансформації системи вищої освіти України в умовах зовнішніх викликів.

4З привітальним словом до присутніх звернулися ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка С.В. Савченко та проректор з науково-педагогічної роботи О.І. Бабічев. Вони наголосили на актуальності змін у системі освіти в сучасних умовах та розповіли про реалізацію концепції національно-патріотичного виховання у ВНЗ.

З доповіддю «Про завдання університету в умовах інформаційних викликів та пропаганди» виступила директор навчально-наукового інституту педагогіки і психології О.Л. Караман, яка розповіла про роль освіти в умовах гібридної війни та способи протидії негативному інформаційному пливу на свідомість та психіку особистості.

                            123 Робота конференції була організована за декількома напрямами, серед яких: становлення і розвиток національної системи вищої освіти України в умовах боротьби за незалежність і суверенітет; трансформація змісту і технологій вищої освіти в контексті інформаційних викликів та пропаганди; європейський вибір України та модернізація вищої освіти.

Зі своїми доповідями виступили викладачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Освітяни розглянули проблеми дошкільної освіти, аспекти професійної підготовки вчителів початкової школи, особливості профорієнтаційної роботи соціальних педагогів та психологічну допомогу студентам в процесі адаптації до ВНЗ.

Особливе місце в роботі конференції посіли результати наукових досягнень викладачів та студентів нашого університету, серед яких збірник «Науковий пошук молодих дослідників», науково-фахове видання «Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» та журнал «Освіта та педагогічна наука».