Науково-практичний семінар «Моделювання освітнього простору сучасного закладу позашкільної освіти» для керівників закладів позашкільної освіти Луганської області



19 квітня 2019 року на базі Старобільського районного будинку творчості дітей та юнацтва відбувся обласний науково-практичний семінар «Моделювання освітнього простору сучасного закладу позашкільної освіти» для керівників закладів позашкільної освіти Луганської області у новому дискусійному форматі ЕdCamp. Присутніх привітали голова Старобільської районної державної адміністрації Анатолій Гаркавий та начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Івашкіна, наголосивши на великому значенні позашкільної освіти у житті дітей та молоді.

Відкрила семінар головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Наталія Жукова. У своїй доповіді вона висвітлила стан позашкільної освіти області та досягнення педагогічних працівників у 2018 році. Після чого педагогічний колектив Старобільського районного будинку творчості дітей та юнацтва презентував освітній простір свого закладу.   У ході круглого столу «Спілкуємось, міркуємо, вчимося. Ідеї та ініціативи розвитку позашкільного закладу» директор Лілія Мозго порушила  актуальні питання реформування позашкільної освіти, презентувала присутнім програму розвитку Старобільського закладу позашкільної освіти. У дискусійній частині відбувся  відкритий обмін  педагогічним досвідом та ідеями щодо  розв’язання  спільних задач розвитку позашкільної освіти. Усі присутні в атмосфері, яка об’єднує, стали активними учасниками обговорення порушених питань.

У практичній частині «Арт-екскурсія «Творчий навігатор» за принципом ЕdCamp «Візьми – якщо хочеш» у формі екскурсії керівники гуртків «Англійська мова», «Основи комп’ютерних технологій», «Декоративно-образотворче мистецтво», «Юні екологи», «Сучасна хореографія» поділилися своїм досвідом роботи, які форми і методи навчання та виховання використовують на своїх заняттях.

Фінальним акордом «Творчого навігатора» стало проведення флеш-мобу «Буде мир на Україні», учасниками якого були вихованці художніх колективів, педагогічний колектив Будинку творчості та усі учасники семінару, які висловили об’єднання всіх і кожного заради миру у нашій державі.

Підсумовуючи захід, учасники семінару висловили свої враження, висловили думку, що ця  зустріч поповнила  досвід  новими знаннями, корисними контактами, а головне – натхненням змінювати  заклади позашкільної освіти  на краще. 

Більше фото:  https://www.facebook.com/osvitaloda/