НАУКОВІ СТАРТИ ЛУГАНЩИНИ



20-21 лютого проходив ХХVІІ обласний конкурс – захист науково – дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, який вперше в історії існування проходив в онлайн форматі.

До конкурсантів звернувся директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк  та побажав юним МАНівцям успіхів, професійної та соціальної самореалізації, що безпосередньо залежить від рівня освіченості, різнобічності умінь і навичок особистості, а також додати свій внесок у розвиток української науки.

ХХVІІ обласний конкурс – захист науково – дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді- особливий, бо вперше конкурсанти писали мотиваційний листи, з’явилися нові терміни: анотація, доброчесність, постерний захист, наукова конференція. Цього року конкурсанти не писали контрольних робіт, вперше  пробували себе у захисті постера, брали участь у науковій конференції. Зміни у правилах проведення конкурсу дали змогу виміряти свої сили не лише учням 9-11, а й 8 класів.

За протоколами  конкурсу нараховується  68 учасників, а насправді набагато більше: це десятки людей, які стоять за кожною дитиною: вчителі, батьки, наукові керівники, методисти, всі хто допомагав стати на крок вище, на щабель розумнішими. 65 робіт отримали схвальні рецензії і допущені до участі у конкурсі. Протягом двох днів захищалися роботи у 40 секціях 12 наукових відділень.

Як завжди, на конкурсі панувала атмосфера аргументації власних оригінальних моделей рішень,  демонстрація не тільки ґрунтовних знань, але й ораторської майстерності у колі справжніх друзів-однодумців. Тематика презентованих учнівських досліджень була різноманітною, актуальною та мала практичне спрямування. Члени журі відзначили високий рівень підготовки учасників, логічність та грамотність представлення матеріалу, дотримання норм культури мовлення.

За результатами XXVІІ-го обласного конкурсу-захисту визначили 34 переможці у 28 секціях, найкращі будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті.

Попереду нагородження переможців та наукових керівників дипломами Департаменту освіти і науки, цінними подарунками.

Побажаємо нашим інтелектуалам яскравих вражень, терпіння та наполегливості у досягненні успіху!