На Луганщині відбувся семінар-практикум щодо впровадження здоров’язбережувальних технологій в умовах реформування Нової української школи



23 листопада 2017 року в Щастинській обласній загальноосвітній санаторній школі-інтернаті  І-ІІ ступенів за участі керівників закладів освіти обласної комунальної власності відбувся семінар-практикум на тему «Впровадження здоров’язбережувальних технологій в умовах реформування Нової української школи».

Із привітальним словом до всіх присутніх звернувся Стецюк Юрій Вікторович, директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації та Ірина Іванівна Цимбал, ректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, наголосивши на тому, що на сучасному етапі реформаційних перетворень в галузі освіти здоров’я дітей є одним із найважливіших складників національного розвитку України. У зв’язку з цим збереження та зміцнення здоров’я молоді є одним із головних завдань соціальної програми нашої держави.

Учасники семінару відвідали уроки з використанням здоров’язбережувальних технологій. На уроці інформатики в 6-му класі діти вчилися створювати презентації про корисне харчування. Під час проведення уроку математики в 2-му класі всі присутні змогли побачити різноманітність здоров’язбережувальних технологій, а саме: дихальна гімнастика, ароматерапія, використання масажерів та килимків здоров’я. Урок біології пройшов у вигляді телепередачі, де обговорювалися захворювання органів дихання та їх профілактика.

На розвивально-корекційних заняттях були представлені фрагменти психологічного заняття з елементами тренінгу, колекційного логопедичного заняття, заняття ЛФК з елементами казкотерапії.

Метою виховних годин, представлених на семінарі, було формування відповідального ставлення дітей до власного здоров’я.

Семінар завершився святковим концертом «З Україною в серці».

Обговорення результатів семінару відбулося за круглим столом, де гості висловили приємні враження, та зазначили, що одним із найважливіших завдань освіти стає пошук нових підходів до створення здоров’язбережувального середовища у навчальних закладах України.