НА ЛУГАНЩИНІ ВІДБУВСЯ ФОРУМ «ОСВІТА-ФЕСТ»



31 травня 2019 року на площі Миру міста Попасна відбувся Форум «ОСВІТА-ФЕСТ», до участі в якому долучилися  понад 500 учнів, їх батьків та педагогічних  працівників  закладів освіти Попаснянського району.

Форум організовано за ініціативи БФ «Восток-СОС» і Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації за підтримки Попаснянської райдержадміністрації.

Метою Форуму є привернення уваги до проблем освітньої сфери Луганщини, залучення педагогічної спільноти та батьківської громадськості до дискусії про шляхи розвитку системи освіти, впровадження ідей Нової української школи, сприяння розвитку громадської активності та участі у прийнятті рішень.

Учасників та гостей Форуму привітали Сєргій Олейніков, виконуючий обов’язки заступника голови Луганської обласної державної адміністрації, Юрій Стецюк, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Сергій Шакун, голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації, Юрій Онищенко, міський голова м. Попасна, Юлія Кишенко, координаторка освітнього напрямку БФ «Восток – СОС».

Урочисте відкриття Форуму розпочалося флешмобом учнівських колективів району «Діти Попаснянщини за мир».

Під час проведення заходу працювали 16 дискусійних майданчиків та майстер-класів:  «Нова українська школа і перспективи розвитку освітньої галузі Луганщини»,  «Створення без насильницького середовища в школах району»,  «Знанням – ТАК, мінам – НІ»,  «Неформальна освіта як додаткова форма професійного розвитку педагогічних працівників», «Ефективне використання мобільних телефонів в освітньому процесі», «Безпечне батьківство», «Дотримання академічної доброчесності в освітньому процесі»;       

«Розвиток комунікативних компетентностей в міжособистісним спілкуванні. Конфлікт як ресурс»,  «Інноваційні тенденції у викладанні іноземної мови»,

«Бізіборд – засіб розвитку дитини дошкільного та молодшого шкільного віку», «За здоровий спосіб життя» та інші.

  Зусиллями закладів позашкільної освіти Попаснянщини на майданчику позашкільної освіти працювали  клуб «Шахові королі», майданчик народної творчості, майданчики пісень та ігор. Відвідувачів Форуму очікували  майстер-класи з виготовлення пряників «Я люблю тебе, Україно!» та з велосипедного фрістайлу.

По завершенні форуму військовослужбовці частували всіх охочих смачною польовою кашею.