На Луганщині відбулася VІ обласна науково-практична конференція «Актуальні питання військово-патріотичного виховання в умовах сьогодення»



Сьогодні, 07 травня, в онлайн форматі відбулася VІ обласна науково-практична конференція «Актуальні питання військово-патріотичного виховання в умовах сьогодення».

До заходу залучилося 89 учасників: керівники методичних об’єднань і вчителі, які викладають предмет «Захист Вітчизни», заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори закладів загальної середньої освіти, керівники гуртків туристсько-краєзнавчого напряму закладів загальної середньої та позашкільної освіти, методисти закладів позашкільної освіти, вчителі.

Учасників конференції привітали Катерина Безгинська, заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань, та Юрій Стецюк, директор Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації.

Розпочинаючи захід, Катерина Безгинська зазначила, що в умовах, коли наша держава вже майже шість років перебуває в стані військового конфлікту, перед нами постає важливе завдання – формування молодої особистості, морально й фізично досконалої, яка буде проходити службу в Збройних силах України та буде готовою захищати Вітчизну. Сьогодні реалізація Стратегії в Луганській області забезпечується спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування, закладів освіти, громадських організацій. Пані Катерина подякувала усім педагогам за успішну реалізацію Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018–2020 роки, яка затверджена розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації в серпні 2018 року та спрямована на створення в регіоні дієвої та ефективної системи національно-патріотичного виховання шляхом формування громадянина – патріота української держави, формування національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних і духовних цінностей.

У своєму виступі Юрій Стецюк зазначив, що Департамент освіти і науки облдержадміністрації, Луганський обласний інституту післядипломної педагогічної освіти разом з органами управління освітою, методичними службами, закладами освіти області створили систему роботи з упровадження комплексу заходів щодо національно-патріотичного виховання.

Підтвердженням цього є чисельність заходів. Традиційним стало проведення обласного конкурсу учнівської творчості «Чому я поважаю професію військового», який викликає інтерес у дітей та молоді. Протягом останніх років Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в співпраці з Департаментом освіти і науки ЛОДА, Луганським ОІППО забезпечують організаційно-інформаційне та методичне проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та інших конкурсів.

Завдяки нашим спільним зусиллям формується та розвивається мотивація дітей і молоді до вступу до закладів вищої військової освіти, проходження військової служби в Збройних силах України та інших державних військових формуваннях.

Луганщина пишається також і своїми героями! Так, наш земляк, учитель предмета «Захист Вітчизни» комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради Луганської області, учасник АТО та бойових дій Володимир Михайлович Воронцов за підсумками всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» (номінація: «Захист Вітчизни») посів п`яте місце.

«VІ обласна науково-практична конференція «Актуальні питання військово-патріотичного виховання в умовах сьогодення», зібрала освітян для пошуку нових напрямів роботи, інноваційних форм і методів. Сподіваюсь, що атмосфера нашого заходу буде сприятливою для обміну власними ідеями та напрацюваннями»,- зазначив директор Департаменту.

Керівники побажали учасникам конференції плідної співпраці і натхнення!