На Луганщині відбулось ЗНО з англійської мови



Сьогодні, 25 травня 2021 року, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови.

В області створено 8 пунктів проведення ЗНО з англійської мови. 2 пункти розташовані в м. Старобільськ та 6 пунктів у м. Сєвєродонецьк. На них створено 123 аудиторії.

Пункт оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що надало можливість створити безпечні умови відповідно до протиепідемічних вимог.

Для успішного функціонування пункту проведення ЗНО з англійської мови залучено 310 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Всі вони пройшли навчання та інструктаж.

Допуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з англійської мови зареєструвалось 1839 учасників, з них 1553 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 84,4 % від загальної кількості зареєстрованих.

Зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 25.05.2021 року № 89 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів). За результатами проведення загального контролю двох учасників було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ними процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону, навушників). Ще одного учасника було позбавлено права продовжувати роботу у зв’язку використанням ним мобільного телефону за межами аудиторії.

Зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови відбулося без порушень процедури.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови складався із 59 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань учасник зможе набрати 72 тестових бали. Правильні відповіді будуть опубліковані 26 травня 2021 року.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з англійської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні.

Результати ЗНО з англійської мови будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників 18 червня 2021 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з англійської мови відбудеться 1 липня.

Нагадуємо, що 28 травня 2021 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики, для участі в якому зареєструвався 5661 учасник. Пункти проведення ЗНО з математики створено в мм.  Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.