На Луганщині пройшло ЗНО з математики



У середу 31 травня 2017 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників шкіл з математики.

«Математика — дивовижна вчителька в мистецтві спрямовувати думки, наводити порядок там, де вони не впорядковані, викорчовувати безглуздя, фільтрувати брудне і наводити ясність», – писав Ж. Фабр.  

Маємо надію, саме цим принципом керувалися ті випускники шкіл, які складали ЗНО з математики в якості вступного тесту для абітурієнтів вищих навчальних закладів, а також, за бажанням, як державну підсумкову атестацію з шкільного курсу. Під час складання тесту випускникам довелося демонструвати свої вміння будувати математичні моделі реальних об’єктів, процесів i явищ та досліджувати ці моделі засобами математики, виконувати математичні розрахунки, розв’язувати найпростiшi комбiнаторнi задачі та обчислювати ймовiрностi випадкових подій; аналізувати iнформацiю, що подана в графiчнiй, табличній, текстовій та інших формах та багато іншого.

Пункти зовнішнього незалежного оцінювання  працювали в містах Сєвєродонецьку (4), Старобільську (3), Попасній , смт Новоайдар та селищі Широкий Станично-Луганського району. У Сєвєродонецьку тестування пройшли випускники міських шкіл, а також шкіл  Лисичанська, Рубіжного та Кремінського району. Старобільськ, окрім випускників шкіл району, приймав абітурієнтів із Біловодського, Білокуракінського, Марківського, Міловського, Новопсковського, Сватівського та Троїцького районів. З метою створення безпечних умов для організованого проведення ЗНО пункти тестування, на клопотання Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, було створено у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах, які розташовані на лінії розмежування.

У ЗНО з математики взяли участь 1889 випускників. Явка на пункти тестування склала 93,01 %. На пунктах ЗНО працювали 359  педагогічних працівників.

Наступне тестування з історії України відбудеться 2 червня 2017 року.