На Луганщині розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання-2017



23 травня 2017 року тестуванням з української мови і літератури розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Цього року для участі в тестуванні в Луганській області зареєструвалися 3893 особи. Серед них 3067 є випускниками загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року, для яких результати зовнішнього незалежного оцінювання з окремих навчальних предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію.

На пункти проведення тестування з’явилися 3714 випускників (95,4% від загальної кількості зареєстрованих учасників ЗНО). Ті учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які з об’єктивних причин не змогли  взяти участь в сьгоднішньому   тестуванні, зможуть скласти тести під час додаткової сесії.

Сьогодні 18 пунктів зовнішнього незалежного оцінювання працювали в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Попасній, Сватове, селищах міського типу  Біловодську та Новоайдарі та в селищі Широкому Станично-Луганського району.  За процедурою проведення ЗНО слідкували 3 громадські спостерігачі.

Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури було залучено 668 педагогічних працівників.