На Луганщині стартували обласні учнівські олімпіади



18 січня 2020 року у середній  загальноосвітній   школі І-ІІІ ступенів №20 міста Сєвєродонецька відбулося офіційне відкриття ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад олімпіад з навчальних предметів 2019/2020 року.

У заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал.

Вітаючи юних учасників обласних олімпіад з історії, хімії та англійської мови, Катерина Безгинська зазначила, що  поступ будь-якої країни, регіону, міста залежить від здатності її громадян нестандартно, креативно мислити, впроваджувати перспективні інновації в різні сфери суспільного життя.  Саме тому сьогодні підтримка обдарованих дітей та молоді, створення умов для їх творчої самореалізації є пріоритетом діяльності Луганської обласної державної адміністрації.

Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів є найбільш масовим інтелектуальним змаганням в Україні. Щорічно в  них  беруть участь близько 3 мільйонів учнів країни.

Перша обласна олімпіада на Луганщині була проведена 70 років тому, тоді свої знання випробували юні знавці математики. Через три роки були проведені олімпіади з фізики та хімії. З кожним роком збільшувалась кількість предметів, з яких відбувались олімпіади, і відповідно зростала кількість учасників найпрестижніших інтелектуальних змагань.

У 2019 році 56 учнів брали участь у заключному загальнонаціональному етапі олімпіад. 8 учнів Луганщини вибороли призові місця на Всеукраїнських олімпіадах з трудового навчання, екології, інформаційних технологій, історії, правознавства, української, російської та французької мов.

За 70 років Луганщина підготувала 24 призери Міжнародних учнівських олімпіад з хімії, екології, біології, російської мови, математики та фізики.

Обласні олімпіади 2020 року розпочинаються 18 січня 2020 року з предметів: хімії, історії та англійської мови й мають завершитися 09 лютого олімпіадою з астрономії.

Сподіваємося, що новий рік в історії олімпіадного руху на Луганщині сприятиме виявленню обдарованих учнів – майбутньої інтелектуальної еліти  нашої країни.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda