На Луганщині триває підготовка до проведення ЗНО-2019



10 травня 2019 року Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації спільно з Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти провід нараду з відповідальними за проведення ЗНО округів; уповноваженими особами Українського центру оцінювання якості освіти; відповідальними та помічниками відповідальних за пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

У нараді взяли участь Лащенко Л. І., заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, Ямцова І.В., начальник організаційно-методичного відділу ДРЦОЯО, керівники та уповноважені представники Лисичанського прикордонного загону, Головного управління Національної поліції в Луганській області,  Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області, Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, Управління поліції охорони в Луганській області, відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації, Управління патрульної поліції в Луганській області Департаменту патрульної поліції,        Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Луганського обласного вузла спеціального зв’язку, 3-го управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Відкриваючи нараду, в. о. обов’язки директора Департаменту освіти і науки Т.М. Ткачова наголосила, що Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація на виконання протокольного доручення Віце-прем’єр-міністра України Кириленка В.А. від 23.04.2019 за підсумками наради «Про проведення у 2019 році зовнішнього незалежного оцінювання, незалежного тестування професійних компетентностей у процесі сертифікації педагогічних працівників, вступних випробувань із використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання» здійснює заходи щодо створення належних умов для проведення в області зовнішнього незалежного оцінювання. Успіх у повній мірі залежить від узгодженості та чіткої координації дій облдержадміністрації, підрозділів центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Л.І. Лащенко розповіла про підготовку до роботи пункту  проведення зовнішнього  незалежного оцінювання.

Представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ обговорили з учасниками наради питання взаємодії у забезпеченні безпечних умов для проведення ЗНО-2019.

Начальник організаційно-методичного відділу ДРЦОЯО І.В. Ямцова провела інструктаж  уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти та висвітлила питання оформлення та відправки документів пункту проведення ЗНО.

На нараді також було обговорено питання забезпечення проведення ЗНО з іноземних мов, особливості підготовки та організації роботи в аудиторії ЗНО з іноземних мов для  забезпечення проведення частини сертифікаційної роботи «Розуміння мови на слух (аудіювання).

Рівень довіри суспільства до зовнішнього незалежного оцінювання залишається стабільно високим, і це покладає на  усі відповідальні структури обов’язок створити безпечні умови та забезпечити його проведення у 2019 році на високому організаційному рівні.