На Луганщині чотири випускники отримали 200 балів за ЗНО



Про це йшлося на нараді з підбиття підсумків проведення основної та додаткової сесій ЗНО-2020.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Вона зазначила, що за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, 4 випускники закладів загальної середньої освіти отримали найвищий бал за ЗНО.

Зокрема, з історії України – 2 особи; з біології – 1; з хімії – 1.

Нагадаємо, що основна сесія зовнішнього незалежного тестування відбулася з 25 червня до 17 липня.

Участь у ній взяли 6095 випускників закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, випускників минулих років.

Для проведення ЗНО було створено 28 пунктів та залучено 1238 педагогічних працівників.

Середня явка учасників склала 73 %.

Це обумовлено тим, що частина випускників 11 класів закладів загальної середньої освіти, здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної), фахової та фахової перед вищої освіти відмовились від складання ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк розповів про заходи, які було вжито Департаментом освіти і науки, органами управління освітою на місцях для успішного проведення ЗНО.

Усі пункти були забезпечені захисними та дезінфікуючими засобами, під час пропуску учасників ЗНО здійснювалася термометрія.

Катерина Безгинська наголосила, що від представників ЗМІ та громадськості, які спостерігали за перебігом процедури ЗНО, жодних зауважень щодо роботи персоналу не надійшло.

Додаткова сесія ЗНО відбулася з 24 липня по 10 серпня.