Нова професія — нове життя!



31 травня  2017 року відбулося відкриття Навчально-практичного центру з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» на базі Державного професійно-технічного навчального закладу  «Лисичанський професійний гірничо-промисловий ліцей»  Для забезпечення навчально-практичного центру обладнанням Кабінетом Міністрів України у 2016 році  виділено 680 тисяч гривень, за які закуплено сучасне сантехнічне устаткування, обладнані навчальні майстерня та кабінет.

Головною метою діяльності Навчально-практичного центру є вдосконалення професійно-практичної та професійно-теоретичної підготовки учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів, підвищення кваліфікації фахівців будівельних підприємств, перепідготовка незайнятого населення, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, комп’ютерних  технологій.

На відкритті центру були присутні: заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної політики Лішик Ольга Петрівна, директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Стецюк Юрій Вікторович, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Артюшенко В.І, заступник міського голови Ганьшин І.І., директор Лисичанського міського центру зайнятості населення Соколко Т.Е., представники роботодавців: Білоусова К.В., помічник начальника Лисичанського комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна контора №1»; Рубель Є.Є., директор ЗАТ «Лисичанськспецбуд».

Урочистості розпочалися зі святкового концерту і презентації нової професії. Гості привітали колектив ліцею та  побажали творчих успіхів, натхнення, нових звершень, збільшення контингенту учнів.

Під час оглядової екскурсії практичної майстерні  навчально-практичного  центру  було продемонстровано можливості нового устаткування.

Гості також мали змогу ознайомитися з іншими навчально-виробничими приміщеннями ліцею.

Відтепер учні Центру матимуть можливість отримувати знання у сучасних кабінеті з демонстраційними матеріалами та майстерні, обладнаній відповідно до навчального курсу. Сподіваємося, що в ліцеї буде черга з тих, хто захоче оволодіти спеціальністю «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», бо ця професія широко розповсюджена, затребувана на всіх етапах будівництва і при експлуатації будівель і супровідних технічних систем. Новостворений центр забезпечуватиме якісну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів за сучасними технологіями, здійснюватиме перепідготовку та підвищення їх кваліфікації, розробку сучасного навчально-методичного забезпечення професій.

Відповідно до рейтингу, опублікованому в журналі «Forbes», найбільш затребуваною професією на сучасному ринку праці є професія сантехніка. Сподіваємося, що міські підприємства та ОСББ забезпечать майбутніх сантехніків платною практикою та робочими місцями. Переконані, що випускники центру гідно представлятимуть свою професію та навчальний заклад, надаючи якісні послуги жителям та підприємствам Луганщини.