Обговорення законопроектів «Про фахову передвищу освіту»



7 червня 2018 року о 12-00 годині в залі засідань облдержадміністрації    відбулася експертна зустріч, ініційована Міністерством освіти і науки України, у форматі відеоконференції з обговорення пріоритетів діяльності Уряду на тему: «Фахова передвища освіта: умови, форми та особливості здобуття».

Міністерство освіти і науки представляли генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Шаров О.І., державні експерти  директорату вищої освіти і освіти дорослих Шишкова О.М. та Чабала К.Г., головний експерт групи «Освіта» Реанімаційного пакету реформ Бахрушин В.Є.

Спікери Міністерства презентували проекти Законів України «Про фахову передвищу освіту» (реєстр. № 8321 від 24.04.2018, внесений народним депутатом України Марченком О.О., та реєстр. № 8321-1 від 08.05.2018, внесений народними депутатами України Кремінем Т.Д. та Бриченком І.В.), їх відмінності у баченні проблем системи вищої освіти та становлення структури фахової передвищої освіти в найближчому майбутньому.

Від Луганської області в заході взяли участь головний спеціаліст відділу професійної освіти та науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Козорєзов А.М., голова Ради директорів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, директор Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму СНУ ім. В. Даля Жученко Є.В., керівники та заступники керівників коледжів та технікумів області. Технічне сприяння проведенню відеоконференції забезпечили співробітники Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації.

За результатами експертної зустрічі були сформовані спільні пропозиції Міністерства освіти і науки та фахівців з питань вищої освіти, що представляли різні регіони України, у тому числі Луганщину, до обговорення зазначених вище законопроектів на розширеному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, яке відбудеться 20 червня в м. Києві.