Обласна нарада з відповідальними за національно-патріотичне виховання учнівської молоді



5 лютого поточного року у м. Сєвєродонецьк на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбулася обласна нарада з відповідальними за національно-патріотичне виховання учнівської молоді за  темою «Проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2019-2020 навчальному році». У нараді взяли участь 35 учасників з 18 міст, районів та об’єднаних територіальних громад області.

Відкрила нараду Наталія Жукова, головний спеціаліст відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів та установ обласної комунальної власності Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, яка привітала учасників та звернула увагу на нормативну базу, що регламентує проведення етапів гри «Джура» у 2019/2020 навчальному році.

Відзвітувала про підсумки участі роїв Луганської області у ІІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Тетяна Сідєльнікова, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Відзначила, що у 2019 році ІІІ етапи гри проводились для трьох вікових груп. Представники Луганської області також брали участь заходах:

  • у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для старшої вікової групи – «молоді козаки» (15-17 років);
  • у Зборі активістів гри «Джура» – «Школа джур козацьких» (середня вікова група, 11-14 років);
  • у зборі активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Школа джур козацьких «Котигорошко» (молодша вікова група).

Досвідом участі рою у Зборі активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Школа джур козацьких «Котигорошко» поділилася Світлана Ольхова, директор середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 7 міста Сєвєродонецька. Розповіла про вишколи, в яких брали участь юні джури та виховники, цікаві заходи, що проводились протягом збору.

Юлія Петренко, заступник директора з навчально-виховної роботи та Олена Смирнова, педагог-організатор Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 30 розповіли про свою участь у школі виховників. Також вони ознайомили присутніх з етапами створення та реєстрації куреня в закладах освіти та провели з учасниками заходу міні-тренінг.

Про роботу з підготовки виховників, керівників роїв, яка планується у поточному році доповів Борис Губанов, заступник директора з навчально-виховної роботи Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Також, Тетяна Сідєльнікова озвучила основні пропозиції щодо проведення у 2020 році ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за участю молодих козаків, джур, новаків, вказала нормативні документи, якими слід користуватися впровадження гри у закладах освіти та при проведенні підсумкового таборування І етапу гри.

Учасники наради обговорили нагальні питання організації та проведення І та ІІ етапів гри та прийняли рішення активізувати роботу з впровадження гри у закладах освіти області.