Обласна нарада на тему «Організація та проведення літньої оздоровчої кампанії 2016»



31 травня 2016 року Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації спільно з Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти провів обласну нараду на тему «Організація та проведення літньої оздоровчої кампанії 2016» за участю спеціалістів відділів освіти, методичних кабінетів, які відповідають на території за організацію та проведення оздоровчої кампанії у 2016 році.

Головний спеціаліст відділу дошкільної та середньої освіти Департаменту освіти і науки Єрьоменко О.Л. довела до відома присутніх інформацію щодо кількості створених таборів з денним перебуванням в Луганській області. За інформацією міст і районів в області організовано роботу  257 таборів на базі загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільних навчальних закладів, з них таборів з денним перебуванням (пришкільних) – 141, мовних таборів – 116.

Створення пришкільних таборів не планується відділами освіти Лисичанської міської ради, Біловодської, Марківської, Новоайдарської, Старобільської, Троїцької райдержадміністрацій. Відкриття мовних таборів заплановане на всій території області.

Проте, слід відзначити, що в п’ятірку лідерів щодо створення таборів з денним перебуванням входять такі території: Станично-Луганський район – 48, Новопсковський район – 27, м.Сєвєродонецьк – 25, Кремінський район – 22, Білокуракинський, Сватівський і Троїцький райони – по 20 таборів.

Нажаль, найменше планується створити таборів у Старобільському районі – 1, Марківському районі – 3. Новоайдарському районі – 5.

Початок роботи таборів з денним перебуванням (пришкільних) з 30 травня,        01 червня. Термін роботи табору – 14 днів.

Початок роботи мовних таборів з 28, 30 травня, термін роботи табору – 14 днів.

У липні будуть працювати 25 пришкільних таборів (м.Рубіжне – 1, м.Сєвєродонецьк – 1, Білокуракинський район – 1, Станично-Луганський район – 22) та 2 мовні табори  у Станично-Луганському районі.

У серпні будуть працювати 4 пришкільних таборів (м.Рубіжне – 2, Біловодський район – 2).

Департамент освіти і науки рекомендував: розглянути можливість створення таборів з денним перебуванням у липні – серпні 2016 року; до роботи мовних таборів обов’язково залучати викладачів іноземних мов і волонтерів; покласти персональну відповідальність на керівників таборів за організацію безпечного перебування дітей, здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь протягом оздоровчої кампанії, розглянути можливість створення і функціонування таборів у другій половині літа.

Методист із іноземних мов ЛОІППО Нікітченко О.С. презентувала методичні рекомендації щодо організації роботи мовних таборів.

Вчитель англійської мови Сєвєродонецької спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№17 з поглибленим вивченням іноземних мов Гавриленко О.В. поділилася досвідом роботи таборів «GoCamps».

Нарада пройшла у діловій, конструктивній  обстановці.