Обласна педагогічна майстерня для заступників директорів з виховної роботи та вихователів шкіл-інтернатів Луганської області



12 Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 21 квітня 2015 року на базі Сватівської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату проведено засідання обласної педагогічної майстерні для заступників директорів з виховної роботи та вихователів шкіл-інтернатів області «Науково-методичні основи вдосконалення виховної роботи шкіл-інтернатів».

У роботі педагогічної майстерні взяли участь 10 заступників директорів з виховної роботи та 12 вихователів шкіл-інтернатів області.

3

Директор Сватівської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Довбнич Ю.М. привітав учасників обласної педагогічної майстерні та ознайомив із специфікою роботи та організацією навчально-виховного процесу у закладі, із здобутками щодо виховання  у підростаючого покоління ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави, до себе, праці, людей, природи, мистецтва. Шляхами реалізації поставлених завдань у школі-інтернаті є структура виховної роботи, система виховних заходів,  методичне об’єднання  вихователів, учнівське самоврядування, тематичні місячники і тижні, рада профілактики правопорушень, запровадження інноваційних технологій виховання. Виховна робота школи-інтернату різноманітна за напрямками і спрямована на формування ключових життєвих компетентностей учнів.

У практичній частині педагогічної майстерні вихователі школи-інтернату продемонстрували фрагменти занять та виховних заходів.

Учасники педагогічної майстерні також переглянули фрагменти занять гуртка «Умілі руки» з мозаїчної пластинографії  «Морські пригоди» (керівник гуртка Щербак Т.О.) та практичного психолога «Духовні і моральні цінності»(практичний психолог Мохонько В.М.)

645

Завершився перегляд виховних годин загальношкільним заходом  «Країна дитячих мрій» (вихователь, керівних гурткової роботи  Кущ Т.І.).

78