Обласний науково-практичний семінар



19 березня 2018р. в стінах Рубіжанського навчально-реабілітаційного центру «Кришталик» відбувся обласний науково-практичний семінар щодо завершення дослідно-експериментальної роботи закладу на тему «Навчально-реабілітаційний центр – як педагогічна система соціалізації дітей з особливими освітніми потребами».

Мета проведення семінару: обмін результатами наукових досліджень та практичним досвідом з проблеми медико-психолого-педагогічного супроводу дітей з психофізичними порушеннями в умовах навчально-реабілітаційного центру для розробки науково обґрунтованих практичних рекомендацій щодо створення ефективних умов соціалізації дітей з особливими освітніми потребами.

Учасники семінару ознайомилися з іміджевою презентацією закладу, виставковою експозицією з досвіду роботи по створенню сприятливих умов для рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами в умовах Центру.

Пріоритетними напрямами дослідно-експериментальної роботи стали:

–   Корекційно-реабілітаційний модуль: «Допоможи це зробити мені самому»;

– Освітній модуль: «Впровадження елементів системи Монтессорі в освітньому просторі навчально-реабілітаційного центру». Завершив роботу семінару творчий модуль: «Кришталик – весняні замальовки».

Під час підведення підсумків була затверджена резолюція обласного науково-практичного семінару, в якій підвелись підсумки дослідно-експериментальної роботи, що проходила на протязі 5 років та започаткований новий проект експерименту «Формування в учнів з особливими освітніми потребами ключової компетентності «уміння вчитися впродовж життя»; розроблені  нові етапи та напрями роботи закладу в умовах реформування системи освіти.