Обласний практичний семінар з техніки спортивного туризму для керівників гуртків та суддів туристських змагань з учнівською та студентською молоддю



Відповідно до Плану роботи Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації з метою підвищення кваліфікації кадрів дитячо-юнацького туризму з 28 по 30 серпня 2018 року на території парку «Водна станція» м. Лисичанська Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства був проведений обласний  практичний семінар з техніки спортивного туризму для керівників гуртків та суддів туристських змагань з учнівською та студентською молоддю.

У семінарі-практикумі взяли участь 29 педагогів із 12 міст та районів Луганської області: Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Білокуракинського, Кремінського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського, Троїцького районів.

Захід проводився в польових умовах протягом трьох днів. В рамках заходу були здійснені теоретичні та практичні заняття.

Під час семінару були опрацьовані питання з нормативно-правової бази з організації та проведенні змагань зі спортивного туризму, організації та проведенні спортивних туристських походів, підготовки туристсько-спортивних дистанцій Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та  з підготовки команд до участі у ІІ етапі Чемпіонату України (Чемпіонаті Луганської області) з видів спортивного туризму серед юнаків.

Практична частина семінару-практикуму складалась з занять з техніки пішохідного туризму та орієнтування. Протягом трьох днів педагоги набували вміння та навички з в’язання туристичних вузлів, проходження технічних етапів дистанцій з пішохідного туризму, організації супроводження при проходженні команди технічних етапів дистанцій з пішохідного туризму тощо. З метою набуття навичок орієнтування на місцевості за допомогою компасу, визначення азимуту на предмет.

Сподіваємось, що набуті під час практичного семінару вміння та навички будуть застосовані педагогами в роботі з учнівською молоддю в гуртках туристського напрямку, військово-патріотичного напрямку «Джура», «Школа безпеки» та під час підготовки та організації масових заходів зі спортивного туризму в закладах освіти.