Обласний семінар для керівників закладів освіти обласної комунальної власності 



15 листопада  2019 року в Гірській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбувся обласний семінар для керівників закладів освіти обласної комунальної власності  за темою «Здоров’язбережувальне освітнє середовище як умова якісної організації освітнього процесу закладу».

Презентувала навчальний заклад, ознайомила з матеріалами корекційно-розвивальної  та методичної бази та провела заочну екскурсію до джерел виникнення міста Гірського та школи директор Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Любов Маркова.

З привітанням до учасників семінару звернувся директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, який зазначив: «Традиційним стало проведення обласних семінарів на базі закладів обласної комунальної власності. Мені дуже приємно, що сьогодні ми завітали до Гірської обласної спеціальної школи-інтернату. Саме цей заклад на сьогодні можна назвати однім із найсучасніших. Саме в нім впевнено крокує Нова українська школа. З кожним відвідуванням закладу приємно дивує креативний підхід до оформлення кабінетів, майстерень, спальних кімнат, відчувається душевне тепло, домашній затишок».

Із тематичною доповіддю виступила заступник директора з навчальної роботи Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Олена Комариста, яка презентувала в цікавій формі покрокове впровадження здоров’язбережувальних технологій в освітній процес.

За планом роботи обласного семінару учасники відвідали фрагменти наступних занять:

  • фрагмент години здоров’я у 3-Б класі;
  • фрагмент комбінованого уроку з ритміки, співів, розвитку мовлення у 5 класі;
  • фрагмент уроку з образотворчого мистецтва у 4-А класі «Золота віхола» (розрізнення споріднених та контрастних кольорів, виражальні можливості силуетних форм. Малюванння технікою «набризк»);
  • фрагмент логопедичного заняття з учнями 3-А класу «Пісочна країна»;
  • фрагмент інтегрованого уроку-подорожі з фізкультури та лікувальної фізкультури у 2-В класі «Вправи для профілактики плоскостопості, зміцнення м’язів тулуба, рівноваги»;
  • фрагмент виховного заняття з екотерапії «За життя без сміття».

Після завершення корекційних здоров’язбережувальних заходів вихованці Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату разом із своїми дорослими наставниками подарували всім учасникам обласного  семінару безліч позитивних емоцій у шоу талантів «Осінній зорепад».