ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР З КООРДИНАТОРАМИ КОНКУРСІВ



IMAG00821 грудня 2015 року на базі комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» відбувся обласний семінар міських та районних координаторів Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2015», Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня-2015», Міжнародного конкурсу юних істориків «Лелека-2015».

В семінарі взяли участь 20 координаторів з мм. Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька та Міловського, Попаснянського, Станично-Луганського, Старобільського, Троїцького районів.

На семінарі виступили директор Луганської обласної малої академії наук Бардаш Олена Юріївна та методист Гончаров Віталій Вікторович, які підвели підсумки проведення Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2015», Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня-2015», Міжнародного конкурсу юних істориків «Лелека-2015».

Про семінар обласних координаторів конкурсу «Левеня-2015», який відбувся влітку цього року у м. Яремча, розповіла методист з виховної роботи Районного методичного кабінету відділу освіти Марківської райдержадміністрації Кудінова Оксана Михайдівна.

Бурмістренко Тетяна Миколаївна, координатор конкурсу «Левеня» у м.Сєвєродонецьку, вчитель математики середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 16 м. Сєвєродонецька розповіла, що у період осінніх канікул на базі Львівського фізико-математичного ліцею з 21 по 27 жовтня 2015 року проходив другий Всеукраїнський навчальний табір «Левеня», до якого завітали 12 команд з різних куточків нашої держави. Луганську область представляла команда учнів-переможців Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня 2015» – десятикласники Водяник Костянтин, Полстяной Платон, Водяник Богдан з багатопрофільного ліцею м. Сєвєродонецька та дев’ятикласник Величко Дмитро з ліцею «Гарант» м. Лисичанська. Вона зазначила, що науковці Львівського національного університету імені Івана Франка провели лекції для учасників навчального табору, організували практичні заняття, на яких розкривали використання головних законів фізики для розв’язання задач з динаміки; цікавим стало для учнів заняття з розв’язання експериментальних задач та лекція «Астрофізика зірок». Також була проведена олімпіада з фізики серед учнів 9-10 класів. Для учасників заходу була запропонована і цікава програма відпочинку.

Бардаш О.Ю. розповіла про особливості проведення конкурсів «Кенгуру» та «Лелека» у 2016 році.

Завершився захід нагородженням координаторів конкурсів за плідну роботу та підписанням договорів про подальшу співпрацю.