Обласний семінар «Кенгуру», «Левеня», «Лелека»



6 грудня 2016 року на базі комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» відбувся обласний семінар міських та районних координаторів Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2016», Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня-2016» та Міжнародного конкурсу юних істориків «Лелека-2016», в якому взяли участь координатори міст Лисичанська, Рубіжного, Біловодського, Попаснянського, Старобільського та Троїцького районів.

Про підсумки проведення конкурсу «Левеня 2015-2016», особливості проведення конкурсу «Левеня-2017» у Луганській області ознайомив обласний координатор конкурсу «Левеня», керівник секції КЗ «ЛОМАНУМ» Гончаров Віталій Вікторович. Також учасникам семінару була представлена презентація про перебування команди Луганщини у Всеукраїнському навчальному таборі «Левеня».

Обласний координатор Міжнародних конкурсів «Кенгуру» та «Лелека», директор КЗ «ЛОМАНУМ» Бардаш Олена Юріївна всім присутнім звітувала про підсумки проведення «Кенгуру 2015-2016» і «Лелека 2015-2016» та звернула увагу на особливості проведення конкурсів у 2017 році.

Коцаренко Олена Володимирівна, координатор конкурсу «Кенгуру» м. Лисичанська, вчитель Лисичанської багатопрофільної гімназії розповіла про вирішення спільних проблем вчителів математики з різних областей України на Всеукраїнському семінарі координаторів конкурсу у с. Яремча. Була розглянута раціональність застосування і труднощі освоєння теорем Чеви та Менелая, які не вивчаються в загальному курсі геометрії 7-9 класів, при розв’язуванні задач.

Завершився захід нагородженням координаторів конкурсів за плідну роботу та підписанням договорів про подальшу співпрацю. Всі учасники семінару отримали матеріали для проведення Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру 2016-2017», Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня 2016-2017» та Міжнародного конкурсу юних істориків «Лелека 2016-2017».