Обласний семінар «Науково – дослідницька діяльність як складова системи роботи з обдарованою молоддю»



22 грудня 2018 року комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» на базі комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» м. Рубіжне проводив обласний семінар-практикум «Науково – дослідницька діяльність як складова  системи роботи з обдарованою молоддю». На семінарі були присутні 26 учасників з об’єднаних територіальних громад, управлінь та відділів освіти, методичних кабінетів і навчальних закладів міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Міловського, Сватівського, Кремінського, Біловодського та Попаснянського районів Луганської області.

Привітали учасників семінару головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Жукова Наталія Василівна.

Директор комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Євсєєва Любов Борисівна презентувала ліцей як один з найкращих навчальних закладів м. Рубіжного де професіоналізм педагога – дієвий чинник освітніх реформ. Заступник директора Бєлоус Анатолій Володимирович ознайомив учасників семінару з науковою роботою учнів КНВК «Рубіжанський ліцей» як складової системи роботи з обдарованими дітьми.

Педагогами ліцею було проведено майстер-класи: «Всеукраїнські турніри, як складова роботи з обдарованою молоддю» (Целухіна Ірина Олексіївна; «Технологія критичного мислення, як засіб формування особистісних якостей та навичок обдарованих учнів системи позашкільної освіти» (Середа Тетяна Володимирівна).

Активна частина семінару була продовжена керівником секції комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Гончаровим Віталієм Вікторовичем з доповіддю і практичним заняттям «Destination Imagination – платформа для креативного розвитку дитини».  

Директор КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна і методист Буділова Юлія Афанасіївна  розповіли про результати обласного та Всеукраїнського конкурсу-захисту навчально-дослідницьких робіт учнів-членів наукових філій ЛОМАНУМ в 2018 році. З особливостями підготовки дітей до базової дисципліни під час проведення обласного конкурсу-захисту 2019 року і підсумків написання контрольних робіт у 2018 році ознайомили заступник директора Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Жерліцин Сергій Олександрович і методисти Лисенко Надія Іванівна, Хайло Ірина Володимирівна, Колодяжна Валентина Євгеніївна,

Завідувач відділу організаційно-масової роботи Колесникова Катерина Миколаївна ознайомила учасників семінару з планом масових заходів з дослідницько – експериментального напряму на 2019 рік, а також розповіла про досягнення учнів, що беруть участь в конкурсах МАН України. За підсумками учасники семінару обговорювали питання, пов’язані із супроводом обдарованої молоді, науково-дослідницької діяльності як в умовах ліцею, так і в умовах позашкільного закладу. Гості семінару високо оцінили досягнення Рубіжанського КНВК «Рубіжанський ліцей» в роботі з обдарованими дітьми і підкреслили важливість і новизну форм роботи, продемонстрованих у ході семінару.