Обласний семінар-практикум для керівників гуртків спортивного туризму



Відповідно до Плану роботи Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації з метою підвищення кваліфікації кадрів дитячо-юнацького туризму з 28 по 30 серпня 2017 року в м. Кремінна на території бази фізкультурно-спортивного центру «Олімп» Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства був  проведений обласний семінар-практикум керівників гуртків спортивного туризму «Організація та проведення масових заходів зі спортивного туризму в навчальних закладах».

У семінарі-практикумі взяли участь 24 педагоги з 11 міст та районів Луганської області: Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Біловодського, Кремінського, Міловського, Новоайдорського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського, Троїцького районів.

З привітальним словом на відкритті семінару виступив заступник директора з НВР Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства – Губанов Борис Олексійович.

Захід проводився в польових умовах протягом трьох днів. В рамках заходу були здійснені теоретичні та практичні заняття.

Під час семінару були опрацьовані питання з нормативно-правової бази з організації та проведенні масових заходів зі спортивного туризму, організації та проведенні спортивних туристських походів та з підготовки команд до туристсько-спортивних дистанцій, конкурсів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Практична частина семінару-практикуму складалась з занять з техніки пішохідного туризму та спортивного орієнтування. Протягом трьох днів педагоги набували вміння та навички з в’язання туристичних вузлів, проходження технічних етапів дистанцій пішохідного туризму, організації страховки при проходженні команди технічних етапів дистанцій пішохідного туризму тощо. Практичні заняття з техніки пішохідного туризму були організовані та проведені методистом ЛОЦДЮТК, майстром спорту України зі спортивного туризму Вертеленко Олександром Григорійовичем.

З метою набуття навичок орієнтування на місцевості за допомогою карти та компасу, визначення свого місцезнаходження, руху в заданому напрямку Костіною Оленою Анатоліївною, керівником гуртків ЛОЦДЮТК, майстром спорту міжнародного класу були організовані заняття зі спортивного орієнтування.

Сподіваємось, що набуті під час семінару-практикуму вміння та навички будуть застосовані педагогами в роботі з учнівською молоддю в гуртках туристського напрямку, спортивного орієнтування, військово-патріотичного напрямку «Джура», «Школа безпеки» та під час підготовки  та організації масових заходів зі спортивного туризму в закладах освіти.