ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ЗІ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ



7-9 лютого 2020 року в м. Рубіжне на базі Комунальної установи “Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді” та Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 відбувся обласний семінар-практикум з техніки спортивного туризму для організаторів, керівників гуртків та суддів туристських змагань з учнівською та студентською молоддю. Організатори заходу – Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Участь у семінарі взяли 34 педагоги та студента з мм. Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька та Попаснянського, Кремінського, Сватівського, Старобільського районів.

Підготовка кадрів зі спортивного туризму є одним із основних завдань Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Під час семінару учасники обговорили технічний регламент проведення змагань з пішохідного туризму та оформлення документації для участі у семінарах, змаганнях зі спортивного туризму.

Другий день семінару учасники вивчали проходження окремих технічних етапів. Усі учасники удосконалили навички роботи з організації страховки та супроводження при подоланні гірських та водних етапів, а також освоїли етапи – «дюльфер», «траверс», спуск по крутопохилій переправі, самонаведення перильних мотузок при подоланні перешкод та ін. Також було проведено практичне заняття з надання першої допомоги.

Дитячо-юнацький туризм на Луганщині набирає обертів. З кожним роком кількість педагогів, які долучають молодь до спортивного туризму збільшується. Сподіваємось, що набуті під час практичного семінару вміння та навички будуть застосовані педагогами в роботі з учнівською молоддю в гуртках туристського напрямку та під час підготовки й організації масових заходів зі спортивного туризму в закладах освіти.

Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства висловлює подяку відділу освіти Рубіжанської міської ради та колективу Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді за організацію та проведення обласного семінару-практикуму зі спортивного туризму.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/