Обласний семінар-практикум керівників гуртків спортивного туризму та гуртків “Джура”



19-21 січня 2018 року Департамент освіти і науки спільно з Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства провели у м. Сєвєродонецьку на базі міського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді обласний семінар-практикум з підготовки керівників гуртків спортивного туризму та національно-патріотичних гуртків “Джура”. У роботі семінару взяли участь 30 керівників гуртків з 14 міст, районів та ОТГ Луганської області.

В перший день обговорили загальні питання розвитку дитячо-юнацького спортивного туризму в області та питання підготовки команд до обласного етапу Всеукраїнської гри “Сокіл” (“Джура”).

Другий день семінару-практикуму складався з практичних завдань, під час яких керівники гуртків навчилися долати природні перешкоди засобами спортивного туризму, а саме – навісна переправа, переправа по колоді та паралельним мотузкам, підйом-траверс по скельній ділянки, підйом-спуск по вертикальним перилам. Були відпрацьовані навички організації страховки, самонаведення та проходження технічних етапів.

За підсумками семінару, керівники отримали знання та вміння, які вони використають для підготовки команд до змагань зі спортивного туризму та до ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура».