Обласний турнір юних істориків



30 березня 2019 року Луганська мала академія наук учнівської молоді гостинно розкрила свої обійми для 5 команд з 4 міст Луганщини на обласному турнірі юних істориків.

Навчальні заклади Луганської області були представлені командою комунального закладу «Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія», комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей», збірною командою Сватівського району, командою комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», командою Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Хлопці та дівчата разом зі своїми керівниками старанно готували завдання турніру, що були надані заздалегідь, розкривали суть питання, акцентували увагу на основних історичних ідеях та висновках.

Обласний турнір юних істориків є командним змаганням з історії у формі рольової гри, що сприяє вдосконаленню умінь розв’язувати складні історичні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях. У Луганській малій академії наук учнівської молоді відбувалися бої, які допомогли учасникам виробити вміння концентруватися та розглядати запропоновані проблеми. Представники команд гідно виступали і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти.

До складу журі було запрошено викладачів вищих навчальних закладів Луганщини. Під час боїв члени журі мали можливість скласти об’єктивне уявлення про рівень підготовки учнів.

Члени журі відзначили, що члени команд-учасників – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками обласного турніру команда комунального закладу «Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія» була визнана переможцем  і нагороджена Дипломом І ступеня Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Дипломами ІІ і ІІІ ступенів були нагороджені відповідно команди Сватівського району та комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей»

Сподіваємося, що цінні знання та навички, отримані командами стануть безцінним скарбом для більш глибокого вивчення історичної науки.

Бажаємо творчій молоді Луганщини успіхів у майбутніх турнірах.