ОНЛАЙН-НАРАДА ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ГРИ «ДЖУРА» У 2021/2022



04 листопада 2021 року відбулася онлайн-нарада з фахівцями відділів освіти, відповідальними за впровадження в закладах освіти територіальних громад Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2021/2022 навчальному році. Організаторами є Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Участь у заході взяли 25 фахівців із 17 територіальних громад Луганської області.

Учасників наради привітала Наталія Жукова – головний спеціаліст відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів та установ обласної комунальної власності Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, яка підвела підсумки проведення у 2021 році ІІ (обласного) етапу гри в області та ознайомила учасників з підсумками участі роїв Луганщини усіх вікових груп у ІІІ етапі гри.

Під час наради директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова підвела підсумки моніторингу стану розвитку гри в області. Підкреслила, що сформувалися нові територіальні громади і звернула увагу на нормативне забезпечення проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Луганській області.

Методист Тетяна Сергєєва зупинилася на питанні організації роботи роїв та куренів на базі закладів освіти. Довела до відома присутніх інформацію щодо підготовки виховників джур в області та на всеукраїнському рівні, ознайомила з навчально-методичним забезпеченням проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Луганській області.

Організатори надали учасникам методичні матеріали щодо впровадження гри «Джура» у закладах освіти Луганщини та висловили сподівання на активний розвиток Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у новоутворених громадах.