Онлайн-нарада, яку проводило Міністерство освіти і науки України



18 лютого  2021 року заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк та директорка Департаменту фінансів Тетяна Анікієва взяли участь в онлайн-нараді з обговорення питань використання коштів освітньої субвенції, а також щодо ситуації з поширення у закладах загальної середньої освіти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Заступниця голови озвучила результати використання коштів освітньої субвенції у закладах освіти області за 2020 рік.

Вона зазначила, що у Луганській області здійснено закупівлю обладнання для п’яти STEM-лабораторій, чотирьох кабінетів фізики та п’яти кабінетів математики. Відповідне обладнання було передано відділам (управлянням освіти) для закладів загальної середньої освіти, які були погоджені наказами Міністерства освіти і науки від 25.08.2020 № 1078 та від 24.09.2020 № 1194.

Юрій Стецюк поінформував, що Департаментом освіти і науки щомісячно надається інформація до Міністерства освіти і науки України щодо стану розподілу та використання освітніх субвенцій.

Також Катерина Безгинська розповіла про запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території Луганщини з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.