ОНЛАЙН-СЕМІНАР ДЛЯ ВИХОВНИКІВ ТА ОРГАНІЗАТОРІВ І ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)



20 листопада 2020 року відбувся обласний онлайн-семінар для виховників та організаторів І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Особливості формування організаційної структури гри «Сокіл» («Джура») у закладах освіти Луганської області». Організаторами виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Семінар відбувся на платформі ZOOM і всього взяли участь близько 130 представників органів управління освітою та педагогів закладів освіти Луганської області.

Привітали учасників семінару Василь М’ягкоход, начальник відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів та установ обласної комунальної власності Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Сергій Неділько, директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Під час семінару питання про основні засади організації та проведення І та ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2020/2021 навчальному році у Луганській області розкрила Тетяна Сідєльнікова, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

З доповіддю «Курінь як базова структурна одиниця гри «Джура». Реєстрація куренів» виступила Тетяна Марченко, методист Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Про виховні цінності, виховний метод гри «Джура» та роль і функції виховника в осередку Гри доповіла Вікторія Куценко, завідувач відділом методичним Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства

Після закінчення виступів учасники мали нагоду обговорити можливості реєстрації куренів у своїх закладах освіти та питання підготовки виховників у Луганській області.