Організація належної роботи освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області – запорука успішного вступу до вищих навчальних закладів осіб з тимчасово непідконтрольних територій



29 червня 2017 року в Департаменті освіти і науки Луганської облдержадміністрації відбулася  нарада з питань організації роботи освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області в 2017 році.

В нараді взяли участь керівники освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області та директори уповноважених загальноосвітніх навчальних закладів.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Вікторович Стецюк, окреслюючи задання роботи освітніх центрів, наголосив, що в умовах проведення на території Луганської області антитерористичної операції забезпечення права на здобуття професійно-технічної та вищої освіти набуває особливого значення як складова державних гарантій забезпечення прав і свобод громадян, місцем проживання яких є тимчасово непідконтрольні українській владі території, та  реінтеграції Донбасу.

«В області з 19 червня розпочали роботу вісім освітніх центрів, які створено на базі вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації: Донбаського державного технічного університету, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Коледжу Луганської державної академії культури  і мистецтв, Луганського державного медичного університету, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О.Дідоренка, Первомайського індустріально-педагогічний технікуму та Лисичанського державний гірничо-індустріальний коледжу спільно з уповноваженими загальноосвітніми навчальними закладами, – зазначив Ю.В. Стецюк , – на які покладено задання сприяти  отриманню вступниками документів про повну загальну середню освіту та вступу до вищих та професійно-технічних  навчальних закладів Луганської області».

Учасники наради обговорили нагальні проблеми організації роботи освітніх центрів, питання взаємодії з уповноваженими навчальними закладами, особливості отримання абітурієнтами документів про повну або базову загальну середню освіту.

«Особливої уваги потребує належна організація  роботи «гарячої лінії» з питань освіти осіб з тимчасово непідконтрольних територій, яка працює з 15 травня в м. Сєвєродонецьк за сприяння ГО «Фонд «Відкрита політика», – наголосив очільник Департаменту освіти і науки.

На нараді також було розглянуто підсумки перевірки Міністерством освіти і науки України організації роботи  освітніх центрів Донецької та Луганської областей, надано рекомендації щодо усунення недоліків.