Освітній центр «Донбас- Україна» працює на базі Донбаського Державного технічного університету



У червні 2017 року в українських вишах Донбасу розпочали роботу освітні центри «Донбас – Україна» для учнів та випускників шкіл з непідконтрольних територій та населених пунктів, де триває антитерористична операція.

Одним з вищих навчальних закладів Луганської області, у якому працює такий освітній центр, є Донбаський державний технічний університет (далі – ДонДТУ), який було переміщено в 2014 році до міста Лисичанська.

На базі освітнього центру вступники із зони АТО можуть пройти річне оцінювання і державну підсумкову атестацію, отримати атестат про повну загальну середню освіту чи свідоцтво про базову середню освіту, подати документи для здобуття вищої освіти на конкурсній основі за результатами вступних випробувань, скласти іспити та вступити до ДонДТУ, а також до інших вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей або до переміщених закладів, які знаходяться у Києві, Вінниці, Дніпрі, Сумах, Харкові.

Станом на 17 липня 2017 року до освітнього центру ДонДТУ звернулось  33 особи, з них за умовами проведення спрощеної процедури вступу з документом про освіту державного зразка – 23 вступники, направлені для проходження річного оцінювання та ДПА в уповноваженому навчальному закладі  Лисичанській загальноосвітній школі  № 4 – 5 вступників (з них – 1 заявник склав іспити, отримав довідку про базову середню освіту для вступу в Лисичанський гірничо-індустріальний коледж, 4 – направлені на іспити для отримання довідки про повну середню освіту для вступу до ДонДТУ); щодо вирішення поточних питань житла та розміщення до нас звернулося  3 особи,  з питань реєстрації – 28 осіб; організації іспитів – 10 вступників.

Нагадуємо, що допомогою освітнього центру «Донбас – Україна» можуть скористатися три категорії вступників:

  • абітурієнти, які не мають українського атестату та не складали ЗНО.Такі вступники проходять державну підсумкову атестацію за спрощеною процедурою на базі освітнього центру «Донбас-Україна» та отримують відповідну довідку. Довідка про успішне проходження річного оцінювання і ДПА є підставою для допуску абітурієнта до вступних випробувань та подальшого зарахування до університету;
  • абітурієнти, які мають документ про освіту державного зразка (атестат), але не складали ЗНО.В такому разі вступ відбувається за вступними випробуваннями, що зазначені у правилах прийому до ДонДТУ;
  • абітурієнти, які мають український атестат та відповідні сертифікати ЗНО.Вони можуть вступати до будь-якого навчального закладу України. В тому числі, незалежно від того, на який бал абітурієнт з Донбасу склав ЗНО, за ним зберігається право вступати за спрощеною процедурою.

Чекаємо на вас, шановні абітурієнти, за адресою: м. Лисичанськ, проспект Перемоги, 84. Або зв’яжіться з нами за телефонами: (06451)72024, 0662439431.

Пам’ятайте: це справжній шанс стати студентом престижного українського університету. Скористайтеся ним!