Освітяни Луганщини взяли участь у традиційній серпневій конференції



9У місті Сєвєродонецьку Луганської області 26 серпня 2015 року відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників на тему «Науково-методичне забезпечення якості освіти й патріотичного виховання дітей та учнівської молоді Луганської області».

 

7

У конференції взяли участь заступники міських голів та заступники голів райдержадміністрацій із гуманітарних питань; ректори вишів; керівники управлінь освітою міських рад та райдержадміністрацій; завідуючі методичними кабінетами (центрами) міських та районних рад; керівники загальноосвітніх, позашкільних, дошкільних навчальних закладів, шкіл-інтернатів; керівники та викладачі закладів професійно-технічної освіти;  голови міських та районних організацій Луганського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України;  працівники Департаменту освіти і науки ЛОДА, ЛОІППО та навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Луганській області, а також  педагоги, усі, хто сьогодні забезпечує якість освіти, кому притаманне відчуття приналежності до України, хто вболіває за її долю та несе відповідальність за її майбутнє.

Зі словами привітання до учасників конференції звернулася Ольга Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери, яка підкреслила важливість патріотичного виховання в складний для України час.

Головний спеціаліст відділу державно-громадського управління освітою Міністерства освіти і науки України Ольга Малишева зауважила, що держава зацікавлена в тому, щоб якомога більше дітей отримали документи про освіту в Україні та змогли продовжити навчання у вишах.

Інформативним виявився виступ Тетяни Ткачової, в. о. директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, начальника відділу дошкільної та загальної середньої освіти, яка розповіла про пріоритети розвитку системи освіти Луганської області. Про підготовку педагогів у системі післядипломної освіти до патріотичного виховання дітей та молоді в умовах суспільних викликів розповіла Ольга Касьянова, проректор із наукової роботи ЛОІППО. Тему національно-патріотичного виховання як невід’ємної складової підготовки майбутніх педагогів в умовах нових політичних реалій розкрила Галина Міненко, директор відокремленого підрозділу «Лисичанський педагогічний коледж» ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Систему національно-патріотичного виховання дітей та молоді Сватівського району репрезентувала Олександра Гайдидей, завідувач КУ «Сватівський районний методичний кабінет». Досвідом щодо патріотичного виховання поділилися керівники навчальних закладів: Наталія Фоменко, директор середньої загальноосвітньої школи I–III ступенів № 18 м. Сєвєродонецька, Людмила Комлик, директор Євсузької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Біловодської районної ради, Світлана Боровкова, директор навчально-виховного комплексу «Гарант» (м. Лисичанськ).

6

Наприкінці конференції освітяни Луганщини зазначили, що актуальним є реформування системи освіти, яке забезпечує її інтегрування в європейський і світовий освітній простір, децентралізацію та дебюрократизацію управління освітою, запровадження нової системи забезпечення якості освіти, реалізацію державних освітніх стандартів. Педагогічні працівники побажали один одному миру, злагоди та успішного навчального року.