Освітяни Луганщини вивчають досвід професійно-технічної освіти Львівщини



12-3 листопада 2016 року відбувся Всеукраїнський семінар «Впровадження сучасних будівельних матеріалів і технологій у навчальний процес професійно-технічних навчальних закладів для підготовки кваліфікованих робітників». У заході   взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Департаменту професійної освіти МОН України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Департаментів (управлінь)  освіти і науки обласних та м. Києва державних адміністрацій, Навчально (науково) – методичних центрів (кабінетів) професійно-технічної освіти і керівників  будівельних ПТНЗ. Луганська область була представлена директором Департаменту освіти і науки Луганської ОДА Стецюком Юрієм Вікторовичем та заступником директора НМЦ ПТО у Луганській області Дерев’янко Валентиною Володимирівною.

2Семінар проходив на базі ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова», під час якого заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей і генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь урочисто підписали Меморандум щодо співробітництва із забезпечення умов для оновлення змісту державної професійно-технічної освіти.  

     345

У ході семінару освітяни мали нагоду детальніше ознайомитися з можливостями і критеріями створення навчально-практичних центрів на базі професійних навчальних закладів України, основні напрямки їх розвитку. Наступного дня учасники заходу відвідали завод «Снєжка-Україна» у місті Яворів і ознайомилися з інноваційними технологіями, які використовує виробництво для виготовлення сучасних лакофарбових матеріалів. Крім того, гості відвідали структурні підрозділи підприємства «Снєжка-Україна» і на власні очі побачили виробничий процес виготовлення продукції і її складування.

6    789

Організатори заходу забезпечили учасникам теплий прийом, невимушену атмосферу, позитивний настрій, плідну співпрацю.

1011121314