Освітяни Луганщини вчаться розв’язувати конфлікти



DSC_5720Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України, за підтримки Інституту міжнародної співпраці Асоціації народних університетів Німеччини (DVV International) та Громадської організації «Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток», у Полтавській та Луганській областях реалізовують спільний проект

«Культурно-освітній простір ‑ місце для діалогу та взаєморозуміння», який є частиною міжнародного проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві».

У рамках проекту в м. Сєвєродонецьк Луганської області 5 жовтня 2015 року розпочався тренінг «Вирішення конфліктів. Я серед інших». У заході, який завершився 7 жовтня, взяли участь працівники освіти та культури, волонтери, психологи, громадські діячі тощо.

Під час навчання учасники ознайомилися з практиками розв’язання конфліктів та діяльністю громадських організацій, які проводять миротворчі та культурні заходи задля побудування миру.

«Підбір тем і форматів заходів ми здійснювали за безпосередньої участі представників цільових груп, у тому числі, переселенців із Луганської області, які нині проживають у Полтаві, вже знайшли житло, роботу й знаходяться на наступному етапі, висловлюють бажання влитися в суспільне життя області, хочуть спілкуватися й брати участь у різних культурних заходах. У ході проекту ми хочемо показати, наскільки важливі локальні культурні ініціативи, що допомагають людям, котрі пережили травми війни, трансформуватися із жертв у творців», – говорить керівник проекту, голова Полтавської обласної організації НСПУ Наталія Кірячок.