Освітяни Луганщини готуються до проведення ЗНО-2017



26 січня 2016 року в м. Сєвєродонецьк на базі середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 відбувся семінар  «Актуальні питання зовнішнього незалежного оцінювання. Аналіз та перспектива (математика, історія України, англійська мова)».

Захід організовано Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти спільно із Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

У роботі семінару взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю.В. Стецюк, заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Л.І. Лащенко, ректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти І.І. Цимбал, методист з англійської мови Українського центру оцінювання якості освіти С.М. Карпова,  заступник директора та начальник навчально – методичного відділу Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти А.І. Миляник, С.Б. Хамуляк  – члени робочих груп Міністерства освіти і науки України з розробки проекту стандартів освіти, методисти ДРЦОЯО, методисти і керівники методичних об’єднань районних (міських) вчителів математики, історії України та англійської мови.

Вітаючи учасників семінару, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк зазначив актуальність заходу, окреслив етапи становлення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні, наголосивши, що ЗНО є однією із найкращих реформ у сфері освіти держави, а також висловив щиру подяку Донецькому регіональному центру оцінювання якості освіти за плідну співпрацю та сприяння розвитку системи освіти Луганщини.

Приємним сюрпризом для присутніх стало вітання від учнів Сєвєродонецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18. Гості семінару отримали на згадку про школу сувеніри, виготовлені руками учнів.

На заняттях секцій «Англійська мова», «Математика», «Історія України»  члени робочих груп Міністерства освіти і науки України з розробки проекту стандартів освіти, методисти  Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти,   методисти і керівники методичних об’єднань районних (міських) вчителів математики, історії України та англійської мови випускних класів обговорили питання підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, а також  підходи  до  змісту стандартів освіти з математики та історії України.