Патріоти-натуралісти Луганщини серед призерів у Всеукраїнському фестивалі патріотичних дій



Всеукраїнський фестиваль патріотичних дій проводився з 12 по 15 липня 2021 року у місті Києві на базі Всеукраїнського профільного табору «Юннат» Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України (НЕНЦ).

На урочистому відкритті учасників заходу привітали: Вербицький Володимир Валентинович – директор НЕНЦ, доктор педагогічних наук, професор та Світлана Кас’яненко – відома волонтерка, дитяча письменниця, поет-пісняр, автор та виконавець, громадський діяч, член асоціації українських письменників художньої та соціальної літератури.

 На Фестивалі були представлені всі області нашої України. Луганщину представляли активні учасники еколого-натуралістичних патріотичних заходів зі Старобільщини, Кремінщини та міста Сєвєродонецька.

 Серед перших, хто представляв свою роботу за напрямом, були юні луганчани, які не тільки звітували,  а і щиро вітали   всіх своїх юних колег. За наслідками дводенного звітування наша делегація посіла почесне ІІ місце у цьому Фестивалі.

Програмою цього заходу передбачала дивовижну подорож до Національного музею історії України. Тут юні луганчани з іншими юннатами України  змогли більш наглядно ознайомитись з величною та трагічною долею нашої батьківщини.

Юні патріоти мали змогу відвідати  майстер-клас «Подарунок воїну» від школи народних ремесел, майстер-клас з мистецтва фотографії. Цей напрям роботи, враховуючи специфіку нашої області, на Луганщині дуже поширений.

Щиро дякуємо команді патріотів-натуралістів Луганщини за вагомий результат на Всеукраїнському рівні та організаторам фестивалю, адже в умовах карантинних заходів всі вже дуже скучили за спілкуванням між своїми колегами.