Педагоги Луганщини готуються до відкриття літніх мовних таборів



IMG_0600+У місті Сєвєродонецьку Луганської області 26 травня 2015 року  відбулася обласна нарада «Організація літніх мовних таборів у Луганській області» для відповідальних за організацію мовних таборів у відділах освіти, керівників та вихователів таборів.

Наталія Сагіна, головний спеціаліст відділу дошкільної та середньої освіти Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, розповіла у вступному слові, що літні мовні школи – це один із найважливіших проектів Міністерства освіти і науки України, що має загальнонаціональне значення. Мета проекту – підвищити рівень володіння англійською мовою серед учнів усіх шкіл країни, зацікавити дітей, привернути увагу суспільства. Мовні табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих протягом навчального року. Проведення дво- або тритижневої літньої школи передбачається на базі загальноосвітніх навчальних закладів Луганської області протягом червня.

На нараді освітяни отримали методичні рекомендації щодо організації літніх мовних таборів від Олени Нікітченко, методиста з іноземних мов Луганського ОІППО, яка зазначила, що під час перебування в літніх мовних таборах дитина зможе здобути необхідні мовні навички, непомітно подолати мовний бар’єр, удосконалити свою розмовну мову, поєднати навчання із захопливим відпочинком, найголовніше – отримати мотивацію для подальшого вдосконалення знання іноземної мови.

Досвід роботи «Сєвєродонецького табору лідерів» представила  Алла Мішурова, заступник директора з науково-методичної роботи Сєвєродонецької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 17 із поглибленим вивченням іноземних мов. Для того, щоб перебування дитини в мовному таборі було комфортним, необхідно зробити правильний вибір місця проведення, врахувати особливості інфраструктури табору (майданчики для масових заходів); режим дня, передбачений у таборі; кількість дітей у загоні й кількість вожатих; кількість занять на день, компетентність викладацького складу, присутність у таборі носіїв мови, які мають допуск і дозвіл на спілкування та роботу з дітьми.

Презентацію роботи літніх мовних таборів у м. Рубіжному запропонували Людмила Левицька, методист Рубіжанського міського методичного кабінету, Олександр Сокирко, учитель англійської мови СШ № 10, Анна Жбанова, учитель англійської мови СШ № 2, Олена Хортива, учитель англійської мови СШ № 2.

IMG_0624+

Отже, очікується, що літні мовні табори сприятимуть зацікавленню учнів Луганщини іноземними мовами.