Педагоги Луганщини готуються до проведення ЗНО



У Луганській області проходить серія інструктажів для освітян щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році.

DSCF2255+У місті Сєвєродонецьку Луганської області 7 квітня 2015 року відбувся перший інструктаж для місцевих педагогічних працівників і освітян зі Станично-Луганського району області.

Для проведення ЗНО на Луганщині створено 23 пункти тестування, які відповідають вимогам Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти. Для якісного проведення ЗНО залучено 915 педпрацівників Луганської області – усі вони проходять інструктаж та сертифікацію.

На основну сесію ЗНО в Луганській області зареєструвалися 4137 осіб, із них випускників 2015 року – 3397, випускників минулих років – 740. У березні випускники вже мали можливість пройти пробне тестування. Так, 21 березня 2015 року відбулося пробне тестування з української мови та літератури, 28 березня – з математики, іноземної мови, російської мови, біології, історії України, фізики, географії, хімії. Пробне тестування було організовано в містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Старобільськ Луганської області.  24 квітня 2015 року випускники складатимуть справжні, не пробні, тести з української мови і літератури.

DSCF2251+На інструктажі освітяни отримали детальну покрокову інструкцію щодо проведення ЗНО, у тому числі з розглядом непередбачуваних ситуацій. Методист Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Катерина Ольхова акцентувала увагу на додержанні правил проведення ЗНО, а також на нововведеннях 2015 року.

Усього згідно зі спільним планом Департаменту освіти і науки, Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти заплановано проведення п’яти подібних інструктажів із 7 по 15 квітня в містах Сєвєродонецьк, Старобільськ, Рубіжне, Лисичанськ, Сватове. У заходах беруть участь відповідальні за проведення ЗНО, відповідальні за пункти тестування, інструктори, уповноважені особи.

Очікується, що інструктажі суттєво підвищать рівень обізнаності педагогічних працівників щодо проведення ЗНО у 2015 році й допоможуть їм створити оптимальні умови для тестування випускників.