Педагоги Луганщини отримали нагороди на Міжнародному освітньому форумі



7Сьомий Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті – 2015» відбувся 20–22 жовтня в м. Києві. На масштабному комплексному заході щороку представляють свої здобутки провідні вітчизняні та закордонні заклади освіти, наукові установи, освітні агенції, департаменти освіти тощо.

Цього року наша делегація складалася з представників Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, комунальної установи «Сватівський районний методичний кабінет», 13-ти загальноосвітніх навчальних закладів, 4-х закладів освіти нового типу (ліцеї, гімназії, НВК), 2-х дошкільних навчальних закладів.

Репрезентувати досвід надання освітніх послуг у надзвичайних ситуаціях, поділитися актуальними напрацюваннями з колегами, гідно представити Луганську область на міжнародному рівні – такі серйозні завдання стояли перед освітянами.

3

І наші педагоги з честю виконали завдання. 26 навчальних закладів Луганщини подали свої матеріали на конкурс із тематичних номінацій. За результатами конкурсу 9 закладів освіти Луганської області отримали нагороди в 7 номінаціях.

У номінації «Психологічна допомога постраждалим в АТО та їх сім’ям» Дипломом лауреата конкурсу І ступеня нагороджено Луганський ОІППО.

Таким дипломом нагороджено й КУ «Сватівський районний методичний кабінет» в номінації «Інновації у підвищенні професійної компетентності педагога».

Відразу три навчальних заклади нагороджено в номінації «Самоврядування – основа демократичного виховання громадянина України»:

  • КЗ «НВК школа І–ІІ ступенів – ліцей «Гарант» Лисичанської міської ради» (Диплом лауреата конкурсу І ступеня);
  • СЗШ І–ІІІ ступенів № 18 м. Сєвєродонецька (Диплом лауреата конкурсу І ступеня);
  • СЗШ І–ІІІ ступенів № 6 м. Сєвєродонецька (Диплом лауреата конкурсу ІІ ступеня).

За «Інновації у створенні та функціонуванні інформаційно-освітнього середовища навчального закладу» Диплом лауреата конкурсу І ступеня отримала Лисичанська багатопрофільна гімназія.

«Інновації в діяльності закладів освіти з підтримки молодих науковців, талановитих студентів, учнів» – у цій номінації Дипломом лауреата конкурсу І ступеня відзначено Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей.

Таким же Дипломом удостоєний КДНЗ (ясла-садок) № 6 «Яблучко» управління освітою Рубіжанської міської ради в номінації «Науково-методичний та організаційний супровід упровадження інноваційних підходів в систему екологічної освіти».

Диплом лауреата конкурсу ІІ ступеня отримала Ліснополянська ЗОШ І–ІІІ ступенів Марківської РДА в номінації «Розробка та упровадження в освітню практику інноваційних технологій, технічних засобів навчання, проектів, програм і рішень».

Крім того, дипломами «За активне впровадження інноваційних технологій у процес навчання і виховання» нагороджено 63 заклади освіти Луганщини, а також Департамент освіти і науки ЛОДА й Луганський ОІППО.

На Міжнародному освітньому форумі оголошена подяка ректору ЛОІППО Ірині Цимбал «За наполегливу працю, за системну організаторську діяльність з інноваційного оновлення національної освіти». Також оголошено подяки проректорам ЛОІППО – Анатолію Данильєву, Ользі Касьяновій, Юрію Стецюку – «За вагомий особистий внесок в упровадження інновацій в освітню практику».

64

У рамках форуму відбулися 52 конференції, семінари, презентації. Взяли в них участь і представники Луганщини. Зокрема, вони доповідали на круглому столі «Освітньо-інформаційний простір інституту післядипломної педагогічної освіти як науково-методичне середовище професійного розвитку педагогів» та на семінарі «Психолого-педагогічна підтримка учасників навчально-виховного процесу в умовах надзвичайних ситуацій». Доповідачі отримали відповідні сертифікати Сьомого Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті – 2015».

5

Натхненні участю у форумі, педагоги Луганщини й надалі використовуватимуть інноваційні технології у навчально-виховному процесі.