Переможці конкурсу «Intel Eko – Україна 2017»



З 31 січня по 03 лютого 2017 р. Міністерством освіти і науки України спільно з корпорацією Intel в Україні та Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді було проведено Всеукраїнський конкурс «Intel Eko – Україна 2017».

Мета конкурсу: всебічна підтримка обдарованої молоді, сприяння модернізації змісту науково-дослідної, пошукової, експериментальної та практичної діяльності, забезпечення інтеграції вітчизняної освіти і науки у європейський та світовий простір.

«Intel Eko – Україна 2017» надав можливість продемонструвати свої науково-дослідні досягнення сотням учнів 9 – 11 класів з різних куточків країни. До очного етапу конкурсу було відібрано 169 проектів. Юні науковці представляли свої проекти за категоріями:

  • біологія;
  • хімія, біохімія та хімічна інженерія;
  • науки про людину;
  • науки про землю;
  • екологія.

До участі у постерному етапі Всеукраїнського конкурсу «Intel Eko – Україна 2017» було запрошено 6 учасників з Луганської області, серед яких вихованці комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», Вищого професійного училища № 92 м. Сєвєродонецька та Лисичанського центру позашкільної роботи зі школярами та молоддю. Луганську обласну малу академію наук на цьому заході представили:

 – Зінченко Валерія, учениця 10 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей», вихованка секції «Охорона природи та раціонального природокористування» з проектом «Дослідження по використанню відходів Рубіжанського картонно-тарного комбінату для виробництва паливних брикетів»;

– Цимбалюк Павло, вихованець Рубіжанського політехнічного коледжу імені О.Є. Порай–Кошиці та Бороденко Марія, учениця 11 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей», вихованці секції «Екологія» з розробкою власного проекту під назвою «Використання дражування насіння рослин для біологічного етапу рекультивації відвалів шахт».

Насичена та цікава програма конкурсу «Intel Eko – Україна 2017» складалася з майстер-класів, презентацій, шоу-програми музею популярної науки і техніки «Експериментаніум» та, звичайно, захисту учнівських проектів.

Суддівська колегія звертала увагу на найретельніше продумані та сплановані дослідження, оцінюючи їх актуальність, науковість та важливість.

У черговий раз команда нашої області відзначилась перемогами: дипломом за І призове місце у категорії «Навколишнє середовище» нагороджена Зінченко Валерія, а дипломами за ІІ призове місце у категорії «Навколишнє середовище» нагороджені Цимбалюк Павло і Бороденко Марія.

Наукові керівники секцій КЗ «ЛОМАНУМ» Назаренко Олена Семенівна і Рубан Еліна Володимирівна нагороджені Подяками від директора конкурсу «Intel Eko – Україна» В.В. Вербицького та директора корпорації Intel України Д.М. Калити.

Вітаємо переможців і бажаємо їм подальших перемог на сучасній науковій ниві.