Плекаймо рідну українську мову



8 листопада 2017 року в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся мовний тренінг, який для шанувальників української мови провів доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, заслужений учитель України Авраменко Олександр Миколайович.

Захід проходив у рамках обласних заходів до Дня української писемності і мови та зібрав більш ніж 250 учнів-старшокласників міста Сєвєродонецька, студентів, педагогів-філологів, представників творчої інтелігенції Луганщини.

Тренінг, у якому також взяла участь заступник голови облдержадміністрації О.П. Лішик, мав на меті поглибити знання з культури  української мови й удосконалити мовленнєві навички присутніх.

У цікавій невимушеній формі Олександр Миколайович відкривав таємниці правильної української вимови, орфографії та слововживання й був вражений блискучими мовними знаннями учасників тренінгу.

По закінченні заходу зі словами подяки до гостя звернулася доцент кафедри української філології та журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Бондаренко Г.П. та подарувала йому сувенір на згадку про Луганщину.