Подорож західною Україною



З 5 по 15 січня 2018 року Громадське формування «Миколаївська Народна Самооборона» Львівської області, в особі голови Заболотного Любомира,  спільно з районною радою м. Миколаєва запросили учнів навчально-виховного комплексу «Кримська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Новоайдарської районної ради на Різдвяні свята до м. Миколаєва Львівської області.

Під час відпочинку для дітей були організовані цікаві екскурсії по Львову та Трускавцю, відвідали бювет мінеральних вод і дельфінарій, завітали на гостини до Ходорівського м’ясокомбінату Жидачівського району.

На  запрошення голови Чернівецької обласної державної адміністрації Фищук Олександра Георгійовича 10 січня діти виїхали до м. Чернівці. Діти проживали в родинах мешканців селища Банилів Вижницького району Чернівецької області.  

У смт. Вижниця Чернівецької області відвідали місцеві музеї, будинок Назарія Яремчука та дитячий будинок мистецтв, побували в районній адміністрації  смт. Вижниця на зустрічі з народною артисткою України Лесею Горовою, яка неодноразово була із концертами для військових  у селі Кримське. На гірськолижному комплексі «Мигово» дітей вчили кататися на лижах  та ковзанах. Але більше за все дітям сподобалося у м. Вашківці  Вижницького району Чернівецької області, де проходить міжнародний фестиваль народної творчості «Вашківецька Маланка» (Переберія). Разом із дітьми з родин , у яких вони мешкали, учні вивчали та заспівали місцеві колядки.

У останній день подорожі у м. Чернівці дітей зустрічали волонтери ГО «Буковинська Громада» Дорош Володимир, Руснак Наталія, Назарко Василь та голова спілки письменників Буковини  Микола Лисич.

Зимовий відпочинок став незабутньою чудовою казкою у житті дітей, який додав енергії, здоров’я та незабутніх вражень.

Департамент освіти і науки Луганської обласної держадміністрації висловлює щиру вдячність директору Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Палійчук Оксані Михайлівні, районній державній  адміністрації  смт. Вижниці, Никифоряк Любові Дмитрівні, директору Банилівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Івана Діяконюка, Клічук Роману, керівнику ТзОВ «Рома» м. Чернівці, за Вашу діяльність, спрямовану на підтримку дітей з Луганщини, а також організацію відпочинку дітей під час зимових канікул.