Посол та військовий аташе Латвійської Республіки зустрілись з військовими ліцеїстами.



Надзвичайний та повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс та Аташе з питань оборони полковник Ерікс Нагліс вдруге в цьому році відвідали КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». Разом з латвійськими гостями до ліцею завітав заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Іваненко, представники командування Національної гвардії України.

Зустрів поважних гостей начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков, який розповів про історію  та  сьогодення ліцею, ознайомив з навчально-матеріальною та побутовою базою ліцею, перспективами його розвитку. Латвійські гості зустрілись з ліцеїстами, які в серпні 2018 року приймали участь у спортивних змаганнях в Латвії у складі української збірної команди. Ліцеїсти Артур Чонка, Данило Головков, Олександр Євдокимов та Марк Хорошко  поділились з ними своїми враженнями від поїздки до Латвії та розповіли, що і досі підтримують зв’язки з багатьма учасниками тих змагань у соціальних мережах.

Після цього відбулася зустріч з вихованцями та педагогічним колективом ліцею, під час якої Юріс Пойканс та Ерікс Нагліс відповіли на чисельні запитання ліцеїстів, які торкалися багатьох аспектів життя Латвійської Республіки та її Збройних Сил.

А в кінці зустрічі учасники вокального гуртка ліцею подарували гостям та усім присутнім веселу українську пісню.