Початковий курс молекулярної кухні



20.04.2017 року відбувся регіональний семінар-практикум на базі ВПУ № 92 в навчально-виробничому центрі сучасних технологій торгівельно-кулінарної галузі. Тема семінару «Початковий курс молекулярної кухні». Слухачами семінару стали викладачі та майстри виробничого навчання з навчальних закладів торгівельно-кулінарної галузі Луганської області.

Семінар розпочався з презентації, в якій було розкрито :

  • що таке молекулярна кухня;
  • історія виникнення молекулярної кухні;
  • відомі кухарі-молекулярники;
  • сучасні техніки молекулярної кухні;
  • впровадження молекулярної кухні в меню ресторанів.

Практична частина – семінару майстер-клас від майстрів виробничого навчання Бєлікової В.В., Трощило Т.К., Сталінської О.М. «Технологічні експерименти».

Завдяки спеціальному обладнанню, текстурам було продемонстровано складні техніки: сферифікація, телефікація, еспума. Цими техніками приготували овочеві сфери, картопляні ньоккі з грибним бульйоном, мацарела в томатній оболонці, апельсинові спагеті, фрукти в медовій оболонці, ікру із соку журавлини. Учасників семінару пригостили незвичайним молекулярним сніданком – десерт «Єднання смаків», який приготували технікою фудпейрінг.

Сучасна технологія приготування їжі-це складні новітні технології. Молекулярна кухня-кухня майбутнього, де приготування страв перетворюється на захопливе видовище.

ВПУ№ 92 запрошує на наступні семінари для опанування нових технік приготування страв.